't Raodhoes

Raadhuisstraat 46 - 6181 HB Elsloo

Uit: De Limburger

 

Artikel uit De Limburger van 31 december 2010.

"Hond Butch ligt in een houten stoel met zijn koppie hangend op de armleuning, terwijl de rest van zijn lijf lui in de groene kussens rust. Het tafereeltje speelt zich af in het restaurantgedeelte van hotel-pension ’t Raodhoes in Elsloo."

Link

door Nick Bruls

Zoover:Beoordelingen ’t Raodhoes (vh Iwan)

26 december 2010.

Wil je weten wat je kunt verwachten op je vakantie in Hotel ’t Raodhoes (vh Iwan)?
Bekijk hier dan de beoordelingen van Hotel ’t Raodhoes (vh Iwan) in Elsloo, geschreven door andere reizigers.
Hotel ’t Raodhoes (vh Iwan) scoort een 7,3 uit 10, op basis van 7 beoordelingen.

Link

Filip Detiège, Marathonloper uit Leuven

Verslag (indoor)marathon Born/Stein (NL) – 19 december 2010.

Daags voor de marathon besliste ik om in de late namiddag al te vertrekken – ze kondigden de nacht van zaterdag op zondag hevige sneeuwval aan – en ik wilde ter plaatse geraken want ik wilde die marathon lopen! Al de trainingen van de voorbije weken waren niet voor niets. Rond 19u30 arriveerde ik in een gezellig hotel - www.raodhoes-aelse.nl - in Elsloo op 10 km van de wedstrijdlocatie. Ze kookten voor mij nog lekkere pasta vergezeld van een potje witte suiker, en lekkere sla. Wel 5 keer kwamen ze me vragen of ik echt geen saus of kaas moest hebben. Zo’n gekke Belg hadden ze nog niet gezien.

Om 21u30 was ik al in dromenland en om 06u30 sprong ik als een jong veulen uit mijn bed. De benen en het hoofd waren goed. Ik had pas ontbijt besteld om 8u00 dus at ik al een banaan en dronk al een liter water. Het ontbijt was uitgebreid en ik kreeg zelfs een gekookt eitje en dat heb ik uit beleefdheid maar opgegeten want ideaal is dat niet een paar uren voor een marathon. Om 10u30 vertrok ik naar de koers, nadat mijn thermische drinkbus nog gevuld werd met warme thee.

Na wat zoekwerk – mijn 4e GPS werd bijna KO gemept – vond ik de immense fabriekshall van Arcelor Metal, waar we 84 ronden van 500 meter zouden lopen. Zo’n 200 meter per ronde – het was eigenlijk een rechthoek en geen ronde – liepen we half buiten en iedere keer moesten we hier een glad treinspoor voor oversteken.

Om 12u10’ (het heetst van de dag) werden zo’n 60 moedigen uit Zwitserland, Luxemburg, Duitsland, Nederland en België – ik was de enige in korte broek - gelost. Ik hield me de eerste rechte lijn nog wat in maar toen trok ik resoluut ten aanval. Direct de concurrentie laten zien wat mijn plannen waren. Via de grote chrono aan de finish zag ik dat ik mijn ronden liep in 1’45” – of 17 km/u. Na 30’ had ik iedereen al minstens 1 keer gedubbeld, en na mijn eerste suikergelletje schakelde ik het volgende uur over op 16 km/u. Na 1u30’ ging het nog steeds vlot en besloot ik bij de 2e (die toen al op 4/5 ronden lagen) te blijven, en “zakte” het tempo naar 14/15 km/u. Inmiddels was het hevig beginnen sneeuwen en ieder stuk van 200 aan de buitenzijde van de fabriekshall werd de sneeuw ons rond de horen geblazen en werd het gevaarlijk glad.

Met nog 7 ronden te lopen hoorde ik dat ik 5 ronden (of 2500 meter) voorsprong had op de 2e en besloot de laatste 3,5 km rustig uit te lopen, omdat de overwinning binnen was. Ik bereikte de finish in 2u47’ en daar ben ik best tevreden mee. Ieder kwartier diende ik wat te vertragen om mijn warme thee uit mijn rugzak te grabbelen dus daar zat ook wat tijdverlies in maar veel zal het niet zijn.
Tweede werd Nederlander Iwan Theunisse en derde de Waalse utlraloper Philippe Michel Panza (PR van 212 km op 24 uur)
De perfecte organisatie besliste gelukkig om de podiumhulde een uur te vervroegen want mijn terugtocht – inmiddels lag er een dik pak sneeuw – zou even lang duren als mijn marathon.
In Stein zien ze mij nog terug en mogelijk debuteer ik er in 2014 in de 6 uren van Stein, maar eerst in 2011, … eens zien wat ik waard ben op de piste (800 meter tot de uurloop). Te beginnen op 8 januari met het provinciaal kampioenschap 800 meter indoor maar super zal ik daar nog niet zijn, want de hoeveelheid alcohol van het afgelopen jaar gaat de laatste week van het jaar verdubbeld van 2 liter naar 4 liter.
Dank aan Vanessa om de loopband soms vrij te laten voor mij en de immer goede zorgen, coach en trainingspartner Joeri, dr. Karel, sponsor Saucony en alle sympathisanten en supporters.

Sportieve groeten,
Filip Detiège die nu een week niet loopt … maar enkel los fietst op de rollen.
Dit artikel is ook geplaatst op de website Ultraned, JC Ronvau.

Raadhuisstraat 46
6181 HB Elsloo (Lb)
Nederland

KVK. 14125613
T +31(0)464372916
Reisplanner NS

 Reisplanner OV

Routeplanner Auto

 Fiets Wandelroutes