't Raodhoes

Raadhuisstraat 46 - 6181 HB Elsloo

Elsloo

Elsloo is zo'n oud plaatsje, met zo'n heel eigen sfeer. Vooral de hoogteverschillen in het oude dorp en het markante kasteel dragen een belangrijk steentje bij aan dat eigen karakter. De huizen vormen een stijlvolle en kleurrijke aaneenschakeling van herinneringen uit het verleden. De typische straatjes, soms sterk dalend, voeren naar het prachtige gerestaureerde Kasteel Elsloo, dat in verschillende niveaus gebouwd is tegen de helling van de vallei, die door de Maas geschapen werd. Er omheen kunt u uitgebreid wandelen in het hellingbos, het kasteelpark en de heemtuin. Verder kent Elsloo nog het streekmuseum diverse winkeltjes, de ijsboerderij en diverse gezellige cafés. Elsloo nodigt u graag uit voor een heerlijk verblijf, bezoek daarom ook www.elsloo.info In de omgeving van 't Raodhoes bevinden zich verschillende steden die zeker een bezoek waard zijn.

Aken

Een stad die sinds de kroning van Karel de Grote en de bouw van de Dom met trots kan terugblikken op haar 1200 jaar oude geschiedenis en waar het idee van een verenigd Europa ontstaan. Deze stad der wetenschappen is een welkome afwisseling in een wereld die steeds meer verstedelijkt, omdat Aken de charme heeft van een hoofdstad met de rust van de nabijgelegen heuvels.

Hasselt

Het bruisende centrum van Belgisch Limburg, trekt zoveel dagjesmensen die in Hasselt komen om te winkelen, dat het aantal inwoners op sommige momenten is verdrievoudigd. Hasselt is het centrum van de mode en heeft zelfs een eigen modemuseum. Ook heeft het een jaarlijks terugkerend jeneverfestival. Hasselt komt regelmatig in de internationale belangstelling, niet in de laatste plaats om zijn unieke systeem van gratis openbaar vervoer.

Heerlen

Ooit het hart van de kolenindustrie van de regio, is uitgegroeid tot een hightech centrum van kwalitatief hoogwaardige bedrijvenparken die zowel te vinden zijn in de binnenstad als op de lokale campus en zich uitstrekken tot aan de Duits-Nederlandse grens. Het progressieve theater en het pas voltooide Michelin-sterrenrestaurant laten de gezellige kant van de stad zien.

Luik

Het onafhankelijke prinsdom, waar gedurende meer dan 1000 jaar prins-bisschoppen regeerden en dat in europa wordt gezien als de bakermat van de industrie, vervult wederom een voorbeeldfunctie met de ingrijpende uitbouw van de binnenstad, de aanleg van een nieuw station voor de TGV, de steeds belangrijker wordende aanwezigheid luchtvrachtbedrijven alsmede de aanleg van nieuwe autosnelwegen en de tweede Europese binnenhaven.

Maasmechelen

Waar nog vind je meer dan 1000 km grensoverschrijdend fietsplezier en kan je meer dan 450 km autovrij fietsen?
Het fietsroutenetwerk Regionaal Landschap Kempen en Maasland is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. De volledige Maasregio is in dit gebied opgenomen omwille van haar uitzonderlijke natuurkwaliteit. Aan natuur en wandelroutes moet Maasmechelen zeker niet onderdoen. Wij hebben de mooiste natuurgebieden van Belgisch Limburg, gelegen in het hart van het Maasland. In het prachtige Shopping Center M2 staan niet minder dan 60 winkels garant voor uw winkelsucces.
U vindt er een Super GB, heel veel charmante boetieks, en knusse eet- en drankgelegenheden. Deze schitterende galerij is een pareltje van lichte en luchtige architectuur, vol speelse details die U meteen goedgeluimd maken.
Parkeren is nooit een probleem en gratis!
Zin in een leuk terrasje? Zak dan tijdig af naar Shopping Center M2 voor het beste en zonnigste zitje op één van de verwarmde terrassen.

Maastricht

De stad waar het Verdrag van Maastricht, ofwel het geraamte van de Europese Unie, werd getekend. Dit is een stad vol tegenstellingen, waar de ultramoderne wijk Céramique, gedomineerd door Rossi’s geweldige museum, in contrast staat met de met keien aangelegde straatjes en de kerken met hun torentjes in het historische gedeelte van de stad.

Raadhuisstraat 46
6181 HB Elsloo (Lb)
Nederland

KVK. 14125613
T +31(0)464372916
Reisplanner NS

 Reisplanner OV

Routeplanner Auto

 Fiets Wandelroutes